Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Bohusläningen

4B

Från Norgårdenskolan
Antal elever: 19

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Intervjuer

2. Intervjua personer som var med förr i tiden

Sök efter artiklar i tidningen som berättar om något intressant idag och som gör er nyfikna på att veta hur det var förr. Intervjua äldre personer och be dem berätta. Hur såg det ut? Vad gjorde man då?

Klassens bidrag

En intervju om jultraditioner för 42 år sedan.

Jag heter Felicia och jag har intervjuat min mamma.

De klädde granen på julaftons morgon och efter de hade klätt granen så gjorde de julgodis. De hade en riktig gran.Det gick inte till kyrkan och det fyrade altid hemma med släkten.

Jag intervjua min farmor som är född 1938 om hur hennes jultraditioner var när hon var liten.

När min farmor var liten fanns det ingen julstjärna. man fick bara en julklapp för dom var 9 barn. I många länder var det krig. Varje jul ställde dom ut gröt till tomten. Tomten hade en grå rock på sig. Djuren fick mer att äta. Det fanns inte så mycke julgodis men dom brukade göra knäck, karameller, och pepparkakor. På hennes tid fanns det ingen tv, så det brukade inte titta på Kalle Anka. Hon tycker att julen nu är bättre än det var för 74 årsedan.

Av Julia.

 

jag intervjuade min mamma hon föddes på sjuttio talet.

när min mamma var liten hade dom inga chockladkaldender men det hade andra kalender.Det tände ljus varje söndag som vi även gör idag. På julafton i min mammas familj firade dom julafton med julmat och julklappar. Av: Emma

Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: