Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Mediekompass - Tidningen i Skolan i Värmland

4-5

Från Adolfsfors skola
Antal elever: 22

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Intervjuer

2. Intervjua personer som var med förr i tiden

Sök efter artiklar i tidningen som berättar om något intressant idag och som gör er nyfikna på att veta hur det var förr. Intervjua äldre personer och be dem berätta. Hur såg det ut? Vad gjorde man då?

Klassens bidrag

Hej!

Vi har fastnat för artiklar i tidningen som berättar om mobbing, våld och fattigdom i skolan. Vi frågade några äldre hemma hur det var förr.

En mormor svarar att det inte hände så allvarliga saker i skolan när hon gick. Men fröken fick ofta säga till på skarpen.Barnen hade aldrig med sig farliga saker, till skolan, som kunde skada andra.

En farfar berättar att han aldrig åkte bil till skolan, han cyklade eller gick. Dom fick ingen veckopeng, men nödvändiga saker. Till skolan fick dom ta  med sig mat som de åt i omklädningsrummet.  Han hade sommarjobb från 12 års ålder. Längdskidåkning och fotboll kostade ingenting. Farfar tyckte att han hade det han behövde.

En mormor berättar att det förekom mobbing i det tysta. Hon blev retad för att hon hade rött hår och för att hon hade kissat på sig en gång. Lärarna brydde sig inte. Någon blev till och med mobbad av sin lärare för att de inte kunde nog. Men de flesta lärarna var snälla.

Kommentar från Kurre:

Jo, mobbning har nog förekommit i alla tider. Jag hoppas verkligen att det är mindre av det nuförtiden. Intressant läsning! Snyggt jobbat! Hälsningar Kurre


Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: