Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Helsingborgs Dagblad, Landskrona Posten, Nordvästra Skåne

5

Från Västra Karups skola
Antal elever: 16

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Gräv där du står

Det vi läser om i tidningen i dag står kanske att läsa i framtidens historiebok. Men det vi gör nu gjorde också människor förr i tiden, fast på ett annat sätt. Läs tidningen och berätta för Kurre hur det var förr  och hur du tror att det blir i framtiden.

Se förslag på arbetssätt | Hämta lärarhandledning

Temaperioden avslutas 22 december.

Klassens bidrag

Hej Kurre!
Vi har läst en artikel som heter Nu är det ljud igen som berättar om vilka produkter som genom åren har blivit utsedda till årets julklapp. På listan över årets julklapp dök bland annat bakmaskinen, spikmattan och mobiltelefonen upp. En del av dessa julklappar skulle säkert fortfarande kunna dyka upp under julgranen, men andra kändes lite omoderna! I år blev hörlurar utsedda till årets julklapp. 
Vi har funderat kring vilka som står bakom begreppet årets julklapp, om vi håller med om årets val av julklapp, vad man kan ge/önska sig som inte behöver kosta så mycket pengar och vad vi tycker är det viktigaste med julfirandet. Vi har också fått fantisera om vad vi tror kommer att bli årets julklapp om 100 år!
Efter att ha läst artikeln förstår vi att det är de som säljer saker som utser Årets julklapp, förmodligen för att få oss att köpa lite mer till jul! Många av oss önskar sig just hörlurar men de som fanns med i artikeln verkade lite dyra! Det finns mycket man kan ge varandra utan att det kostar så mycket pengar, till exempel en kram eller en sak man har gjort själv. Vi tror att många i framtiden fortsätter att önska sig tekniska prylar. Kanske kommer det att finnas ännu häftigare telefoner och tidsmaskiner som gör att vi kan resa i tid och rum.
GOD JUL!

Med vänliga hälsningar,
Klass 5
Västra Karups skola

Kommentar från Kurre:

Bra tänkt! Ni har funderat mycket kring pengar och det kan ni fortsätta med på mitt nästa uppdrag i januari och februari.
Vilken rolig idé att hänga upp granar som ni har skrivit på. Det måste ha sett bra ut i klassrummet. Fick de hänga kvar över jullovet?

/Kurre


Uppladdat material:Den här gången valde vi att skriva ner våra funderingar på julgranar som vi har dekorerat och hängt upp i vårt klassrum!Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: