Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Mediekompass - Tidningen i Skolan i Värmland

5

Från Kvistbergsskolan
Antal elever: 10

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Lyssna på mig

I tidningen kan du läsa om vad som händer där vi bor. För att du och alla andra ska trivas och må bra måste vi hjälpas åt att berätta hur vi vill ha det i samhället. Nu är Kurre nyfiken på vad du tycker.

Se förslag på arbetssätt | Hämta lärarhandledning

Temaperioden avslutas 26 oktober.

Klassens bidrag

Hej Kurre!

Vi har letat artiklar som berört oss, som har gjort oss arga, glada, avundsjuka, besvikna, förvånade osv. Vi har läst tidningar i skolan flera gånger i veckan och berättat för klasskompisarna om artiklar vi hittat. Några gånger har vi fått artiklar som våra lärare har klippt ut åt oss, då har vi berättat om dem.

Tidningarna vi har tillgång till är NWT, VF, Dagens Nyheter och 8 Sidor.

På bilden nedan ser ni några av de artiklar vi läst. De är bara indelade under possitiv och negativ smileys, men egentligen har de berört oss på många olika sätt som vi skrev ovan. Vi skrev en förklarande mening till, men det är svårt att se.

 

Kommentar från Kurre:

Hej! Ni verkar ha hittat fler nyheter som gör er glada än vad åk 6 gjorde. Så är det ibland med innehållet i tidningarna. I vilket fall som helst påverkas vi ganska mycket av vad som står i tidningarna, och vi lär oss alltid något nytt. Hälsningar Kurre


Uppladdat material:



Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: