Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Mediekompass Skaraborg - NLT, SLA, MT, HT och Skb


Vetet 4-6

Från Vedums skola
Antal elever: 15

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Sidouppdrag

3. Ett annat sätt att se på saken

Alla är inte överens om hur vi ska ha det med vårt gemensamma - vägar, idrottsanläggningar, skola, energi och mycket annat som våra politiker fattar beslut om. Undersök vilka olika åsikter och argument vuxna i er närhet har i en speciell fråga.

Klassens bidrag

Blir trygghetsboende, Vdhemsgårdens särskilda boende försvinner från Vedum.

Införd i Sklt 18/10-12

De flesta var negativa till trygghetsboende. Vi intervjuade 10 personer. Det var en som tyckte att vi skulle ha båda delarna i Vedum så här sa den personen:

Vi behöver båda delarna i Vedum. Jag tycker att Vidhemsgården ska bli trygghetsboende och att de ska bygga ett nytt äldreboende. För att det blir rörigt om de äldre måste flytta ut från Vedum.

Så här sa några personer som ville att äldreboendet ska vara kvar:

Jag tycker att det ska vara kvar för att vi ska kunna besöka våra bekanta när vi vill och  inte behöva skicka iväg dem till Vara eller Kvänum. Det finns många äldre som klarar sig bra som kan gå och besöka sina bekanta när de vill. Det finns också gamla som inte kan köra bil och då kan inte dem besöka sina bekanta om de flyttas till Vara eller Kvänum.

Jag tycker att det ska vara kvar för att om man mår bra så kan man väl bo hemma, och man vill ju vara nära sina anhöriga.

Jag tycker att det ska vara kvar för att det finns folk som bor här i Vedum för att de vill bo på äldreboende här också därför tycker jag att det ska vara kvar.

Intervjuare: Klara Nilsson och Julia Nordensson.

 

 

Kommentar från Kurre:

Tack Julia och Klara! Så bra att ni valde något om de äldre som jag är säker på behöver all trygghet de kan få. Hälsningar Kurre


Uppladdat material:



Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: