Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Göteborgs-Posten

4E

Från Skutehagens skola
Antal elever: 26

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Lyssna på mig

I tidningen kan du läsa om vad som händer där vi bor. För att du och alla andra ska trivas och må bra måste vi hjälpas åt att berätta hur vi vill ha det i samhället. Nu är Kurre nyfiken på vad du tycker.

Se förslag på arbetssätt | Hämta lärarhandledning

Temaperioden avslutas 26 oktober.

Klassens bidrag

Uppgift 1- Vad tycker du?

Vi fick göra smileysar och sätta upp på väggen, vi satt upp: nyfiken, undrande, förvirrad, glad, förväntansfull, ledsen, besviken och arg. Och sedan fick vi klippa ut artiklar som vi satte upp under smileyarna. Efter det fick vi redovisa artiklarna inför hela klassen var och en. Vi tyckte det var jetteroligt och spännande.

Av Wilma och Sara 4E

Uppdrag 2- Det intresserar oss

Vi i 4E har gjort saker som intresserar oss. Vi klippte ut artiklar från tidningar. En i våran klass klippte ut en artikel om sjukhus. Och en annan om en väktare som räddade 19 liv i en brand. Och en annan klippte ut en sak om arktis och att det kommer att komma ett annat klimat om vi inte tänker på miljön. Forskarna kollar om man kan bo på mars. Men verkar inte som man kan bo där en.

Skrivare: Ester och Emelia

Uppdrag 3-Gnissel

Vi i klass 4E har letat i GP efter gnissel. Vi hittade tex djurpark plågsamt & dyrt, häxjakt på oss rökare, fria resor iställer för kontroller, försämra inte busstrafiken och hänglås på soptunnorna.

Av: Linn och Eleonor

Kommentar från Kurre:

Hej alla vänner i 4E. Det var kul att få lära känna er. Ni ser så snälla och glada ut.

Så bra ni har jobbat också! Ni har ju hunnit med jättemycket. Jag får många tankar i mitt lilla huvud när jag läser era redovisningar. Jag undrar, till exempel, varför någon vill sätta hänglås på soptunnan? Finns det några som stjäl sopor? På marsskulle då aldrig jag vilja bo.Varför bär sig djurparker sig så illa åt mot djur?

/Kurre


Uppladdat material:



Foton från när klass 4E arbetar med Presstationen.







Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: