Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Hallandsposten

Briggen 4

Från Andersbergsskolan
Antal elever: 16

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Lyssna på mig

I tidningen kan du läsa om vad som händer där vi bor. För att du och alla andra ska trivas och må bra måste vi hjälpas åt att berätta hur vi vill ha det i samhället. Nu är Kurre nyfiken på vad du tycker.

Se förslag på arbetssätt | Hämta lärarhandledning

Temaperioden avslutas 26 oktober.

Klassens bidrag

Sopimporten lär dröja

Bara ett par kilometer från vår skola har de bestämt att de ska ha en ny stor deponi för olika sorters avfall. Det var meningen att vi skulle ta emot sopor från Italien, men det är inte klart med dem. I stället kanske vi får sopor från England. Vi tycker att avfallsanläggningen ligget alldeles för nära tätbebyggt område. Det är risk för att det kommer att bli många skadedjur där och att det kan komma obehaglig lukt därifrån när det blåser från söder.

 
Hallänningarna rör mycket på sig

Hallänningarna är bäst i landet på att röra sig. Det är viktigt för alla barn att hålla på med olika idrottsaktiviteter eller att vara ute mycket och leka eller röra på sig på annat sätt. När man växer bygger man upp muskler och när man rör på sig får man ett stakt skelett. Många i vår klass går och tränar på eftermiddagarna på ABIF, skolans idrottsförening. Det är olika bollspel etc. Flera barn spelar dessutom fotboll i olika klubbar.

Bostäder för unga ingen bra ide´ tycker HFAB.

Flera kommuner t.ex. Falkenberg har säskilda lägenheter för unga. Det har inte HFAB och de tänker inte bygga några heller. Det tycker vi är synd, för när man vill flytta hemifrån vill man ha något billigt och den första lägenheten behöver inte vara så stor. Det kan räcka med ett rum och kokvrå. Några elever har storasyskon som studerar i Lund och de bor i studentkorridor. Där är åtta stycken rum och de som bor där delar på ett kök. Vi vill att det byggs fler små och billiga lägenheter i Halmstad.

 I Hallandsposten har det varit artiklar som handlat om de olika partiernas ledare i kommunen. Vi tyckte det var ett bra förslag att de skulle besöka skolorna, för att lära sig mer om hur det fungerar. Vi fick besök av Räddningstjänstens ordförande Lennart Eriksson. Det blev ett uppskattat besök där han berättade vad han gör och vi hade många frågor. Sedan var han med oss hela förmiddagen och såg hur vi arbetade. Han berättade att hans parti tänker satsa på skola, vård och omsorg. Det tycker vi är bra för vi behöver fler datorer och nya läroböcker.

Ännu ett boaormsfynd i Oskarströmsskogarna.

Vi blev väldigt upprörda och arga när vi läste om detta. Hur kan folk vara så grymma. Släppa ut ett djur i skogen som inte klarar kylan. Usch och fy för sådana människor.

Politikerna glömmer skolan mellan valen.

Det har varit många insändare om skolan. De politiska partierna lovar mycket, men det är inget vi märker efter valen. Vi hoppas att vår skola får mer pengar i framtiden, så att vi får de hjälpmedel vi behöver.

Nya medborgare hälsades välkomna.

På FN-dagen var det fest på Sannarpsgymnasiet. 459 nya svenska medborgare var där och festade. Det bjöds på buffé bl.a. lax och kyckling. Landshövdingen och personer i kommunledningen höll tal och man sjöng nationalsången. Sedan kom elever från Sturegymnasiet och sjöng. På slutet fick alla nya medborgare en present. Det var en hjärtformad glasljusstake. Några av klassens elever kände folk som var med.

Kommentar från Kurre:

Men vad i alla kottars namn säger ni?! Ska de bygga en soptipp vid er skola? Och där ska sopor från andra länder förvaras? Det låter helknäppt, i alla fall kan min lilla ekorrhjärna inte fatta varför de vill göra så.

Tur att det finns människor som gör vettiga saker, som ni gör och alla andra som gillar att röra på sig. Själv älskar jag att kasta mig mellan olika grenar högt uppe i träden. Jag har nog ett jättestarkt skelett.

/Kurre


Uppladdat material:

Eleverna letar efter sådat som finns i närområdet, tittar efter insändare etc.Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: