Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Mediekompass - Tidningen i Skolan i Värmland

4-5

Från Adolfsfors skola
Antal elever: 22

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Lyssna på mig

I tidningen kan du läsa om vad som händer där vi bor. För att du och alla andra ska trivas och må bra måste vi hjälpas åt att berätta hur vi vill ha det i samhället. Nu är Kurre nyfiken på vad du tycker.

Se förslag på arbetssätt | Hämta lärarhandledning

Temaperioden avslutas 26 oktober.

Klassens bidrag

Hej Kurre!

Vi har letat efter vänner tiill dig. Vi har hittat några som vi tycker har gjort bra saker för andra.

Barakat Zokhour har ordnat en manifestation i Karlstad för att samla in pengar till folket i Syrien. Det tycker vi är jättebra för i Syrien är det krig.

Berith Himmingberg Gunnar Thorén och sandra Ragnarsdotter promenerar runt i Munkfors på nätterna för att hjälpa till att hålla ordning på samhället.

Vi har hittat flera artiklar om bränder som har släkts. Vi tycker att brandkåren gör ett bra jobb och hjälper många människor.

Dante Olsson, Jimmy Olsson, Tina Olsson och Andreas Carlsson räddade livet på en kvinna som var nära på att drunkna. Kurre borde bli vän med dem tycker vi.

Kay Sponsler har gjort en eldriven rullstol som styrs av ögonen. Den kommer att hjälpa många handikappade. En bra vän till dig Kurre.

MVH 4-5:an

Kommentar från Kurre:

Alltid kul med nya vänner, och det kan man inte få för mycket av. Tack för alla nya vänner. Snyggt jobbat med collagen också! 12 härliga guldnötter att räkna med inför nästa temaperiod. Hälsningar Kurre


Uppladdat material:



Vi har också gjort ett collage med sånt som samhället ansvarar för.



Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: