Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Norra Halland, Kungsbacka

2 Sjöstjärnan

Från Åsaskolan
Antal elever: 17

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Sidouppdrag

3. Ett annat sätt att se på saken

Alla är inte överens om hur vi ska ha det med vårt gemensamma - vägar, idrottsanläggningar, skola, energi och mycket annat som våra politiker fattar beslut om. Undersök vilka olika åsikter och argument vuxna i er närhet har i en speciell fråga.

Klassens bidrag

Husen på Kungsbacka torg.

 

Barnen har frågat vuxna på skolan vad de tycker om de två bruna husen som står på kungsbacka torg. Det ena byggnaden är toaletter och den andra är en korvkiosk. En av dem är placerad framför restaurang Naam detta stör många av kungsbackaborna och det har skrivit mycket om detta i Norra Halland i omgångar.

 

1, Vad tycker du om de bruna husen på torget är de fina/fula?

 Sammanfattning av svar: De flesta tycker husen är fula, de passar inte in. Ett bra alternativ är att måla om dem och flytta dem till en annan plats.

 

2, Är det okej att sätta toaletter/korvkiosk precis utanför restaurangens servering?

 Sammanfattning av svar: Några tycker det är okej att ha toaletter och korvkiosk framför restaurangen. Men de flesta tycker att de ska flyttas.

 

3, Vad tycker du om namninsamlingen mot de bruna husen?

 Sammanfattning av svar: Många tycker namninsamlingen är bra, då får man veta vad människorna i Kungsbacka tycker.

 

4, Vad skulle du tycka om dem plockade bort husen?

 Sammanfattning av svar: Blandade åsikter om detta, några vill ha husen kvar eftersom toaletter behövs på torget, andra tycker att de borde plockas bort eftersom de är fula.

 

 

Barnen tycker och reflekterar.

  • Det är dåligt att de står framför restaurangen, tråkigt för människor som sitter där och äter att se rakt in i husväggen.
  • Det kan lukta äckligt från toaletterna om man glömmer att stänga dörren.
  • Vi tycker man borde sätta husen på en bättre plats och kanske måla om dem så att de blir finare.

Kommentar från Kurre:

Det har ni gjort bra. Jag gillar era frågor. Fint att vi andra fick se en bild av det bruna huset.

/Kurre


Uppladdat material:

En bild på ett av de bruna husen



Kommentarer


Av: Marie Dufvenhed
2013-03-11 kl. 16:47
Fint utfört arbete av Er. Jag är ledsen att de byggt så konstiga hus på torget. Man ska visa hänsyn mot dem som finns redan . Såsom restaurangen där BAKOM. Jag ville att vårt torg skulle bli vackert. Kram till alla Er

Av: Roger Larsson
2015-11-02 kl. 16:11
Snyggt jobbat. Ni har gjort ett mycket gott arbete. Inte för att ni har kommit fram till det som det lokala partiet Kungsbackaborna har gjort i en namninsamling med över 5000 personers namnteckning. Utan Ni liksom vi ville veta hur stor denna frågan var eftersom så många pratade om den. Resultatet blev att kiosken skall flyttas eller rivas. Väljer man att flytta den så finns minst två alternativ. Antingen till Borgmästarplatsen, nära de fina sittmöjligheter som översvämningsskyddet har gett samtidigt som man anlägger två Boulebanor på gräsmattan, eller framför parkeringen på den södra sidan av torget. Toaletten får ligga kvar men med ändrad fasad. Tisdag den 10 november kommer sannolikt majoriteten i Kommunfullmäktige besluta att kiosken skall ligga kvar och fullständigt nonchalera vad majoriteten av kommunens invånare tycker. De, liksom Ni och Marie, önskade ett vackert torg med öppna ytor. Jag tar mig friheten att ta med Ert arbete till Kf och informera de övriga c:a 90 personer plus radiolyssnare (95,2) om såväl engagemanget som resultat. Kram till Er alla och lycka till
hälsar
Roger

Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: