Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Norra Halland, Kungsbacka

2 Sjöstjärnan

Från Åsaskolan
Antal elever: 17

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Lyssna på mig

I tidningen kan du läsa om vad som händer där vi bor. För att du och alla andra ska trivas och må bra måste vi hjälpas åt att berätta hur vi vill ha det i samhället. Nu är Kurre nyfiken på vad du tycker.

Se förslag på arbetssätt | Hämta lärarhandledning

Temaperioden avslutas 26 oktober.

Klassens bidrag

Vi har läst artikeln om Ikeas katalog i Saudiarabien och tittat på Lilla aktuellt skola. Vi har sedan haft med oss artikeln hem och pratat om vad vi tycker om att Ikea tog bort alla kvinnor i katalogen. Vi har också disskuterat om den i skolan. Så här tänker vi och våra familjer:

Hej Kurre!
Jag har pratat med mamma och pappa om Kurre-uppgiften och de tycker så här:
 
Mamma tycker att man skall respektera att man lever på olika sätt i olika länder men det finns också gränser. IKEA har gått över gränsen när de har tagit bort kvinnorna i katalogen. Dels så är det inte förbjudet att visa kvinnor på bild i Saudiarabien och dels så tycker hon inte att det är OK att stödja kvinnoförtryck.
 
Pappa tycker att det är fel att inte visa kvinnor och flickor i katalogen. Människors lika värde är ett viktigt begrepp i en demokrati. Ikea skulle istället valt att stödja detta viktiga begrepp och visa detta genom att visa upp kvinnor och flickor i katalogen såsom i Sverige.  
 
Hälsningar
 
Hanna
 
Dom får göra som DOM vill, men att inte vi får göra det åt dom. Jag tycker att dom ska få vara med i sveriges katalog. Alla borde få bestämma vilka regler man ska ha i Saudlarabien.
 
Från Anton
 
Hej Kurre!
Vi tycker inte det behövs att man tar bort kvinnor från ikeakatalogen. 
Viktor
 

Vi tycker att det är dumt att Saudiarabien förtrycker sina kvinnor.
Sophia Bergström

 

Vi i vår familj tycker att det är fel att kvinnor retuscheras bort i Ikeas kataloger i Saudiarabien. Vi tycker att man har lika mycket värde oavsett om man är kvinna eller man. Mannen behöver kvinnan och kvinnan behöver mannen, utan varandra skulle vi inte överleva.

William Lindberg

Människors lika värde är viktigt, det tycker alla som jag har prtata med.

Rebecka

Mamma tycker att Ikea gör fel i Saudiarabien. Pappa tycker att Ikea bode behålla kvinnorna i katalogen. Linus tycker att det är totlat jätte dåligt.

Tyra

Hej Kurre

Vi i våran familj tycker att det är dåligt och orättvist. Man ska inte behandla tjejer och killar olika. Alla ska få göra samma saker. Det är ingen skillnad på tjejer och killar.

Hejdå från Ebba

 

Kommentar från Kurre:

Det där tyckte jag var en ganska svår artikel. Bra att ni tog hem och diskuterade den.
Visst är det konstigt att det ska vara så svårt att behandla kvinnor och män på samma sätt.

/Kurre


Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: