Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Mediekompass Skaraborg - NLT, SLA, MT, HT och Skb


C6

Från Käpplundaskolan
Antal elever: 20

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Lyssna på mig

I tidningen kan du läsa om vad som händer där vi bor. För att du och alla andra ska trivas och må bra måste vi hjälpas åt att berätta hur vi vill ha det i samhället. Nu är Kurre nyfiken på vad du tycker.

Se förslag på arbetssätt | Hämta lärarhandledning

Temaperioden avslutas 26 oktober.

Klassens bidrag

Här är två nya vänner till Kurre:

642 sökbara hjärtstartare i länet

Vi tycker att Kurre kan bli vän med dem som ser till att det finns fler hjärtstartare. Hjärtstartarna kan rädda många liv. Om det inte finns en hjärtstartare i din sporthall, bibliotek o.s.v. då kan du anmäla det till kommunen så att det sätter upp en för den kan ju som sagt rädda liv om något händer. En jättebra vän till Kurre eftersom Kurre är en hjälpsam vän själv.

 Hemvård hjälper samhället

Vi tycker att de som jobbar hemvården ska bli vänner med Kurre. De hjälper de som är gamla, sjuka eller skadade att få hjälp med det de inte klarar av själva. Det är bra tycker vi för man kan ju såklart inte rå för om man är sjuk o.s.v.

VISA DIG I DEBATTEN!

 Föräldrar - ta ert ansvar!

En förälder från Käpplundaskolan

 tycker att alla föräldrar samt barn

 ska använda övergångställena som

finns och inte springa över vägen.

Det tar bara 1 minut eller mindre att

 gå till något övergångställer för att

 riskera livet bara för att men inte

 orkar gå till ett övergångställe.

 

Till dig som sparkade din hund!

En kvinna har sett att personer har

sparkat och misshandlat hundarna.

Det borde ju inte vara så svårt att

komma på att man inte får sparka

hundar i huvudet. Om det hade varit

ett barn som det handlade om så

 hade vi polisanmält det och föräldrarna

 hade fastnat i fängelse. Så varför är

 det inte så med djur? Det borde finnas

 lagar att man inte får misshandla

 levande varelsen oavsett vad det handlar

 om.

 

Billingeleden förstörd!

Det har varit folk som har gått vandringleden

 mellan Herrekvarns vägen och Skultorp.

Det har varit vacker natur att kolla på medans

 man gick, innan de började hugga ner skogen

 runt om. Just nu ser det ut som att det har varit

krig där. Det ligger grenar och kvistar på maken.

Hur kan Skövde kommun låta detta hända

Spana efter ”gnissel” i samhället

  • Protester mot bly i Vättern: På orter som Ödeshög, Motala, Vadstena, Askersund och Visingsö ska mellan 200 och 350 personer ha samlats. -Man ska inte ägna sig åt att skjuta ut bly i dricksvattentäckter och inte bullra i miljön, säger kontaktpersonen Johan Elwing.

 

  • Kritik mot läkare: År 2008 kom en tjej in på akuten med ett djupt sår i underarmen. Hon fick såret tvättat och sytt, och sen när en annan specialistläkare skulle kontrollera stygnen så slarvade han rejält. Efter gipsade de handen så den skulle få stöd, när hon sedan tog av gipset så kunde hon inte känna sina fingrar och fick operera.

 

  • Helt fel av kyrkan: Aktion rädda Vättern ska på söndag manifestera mot försvarsmakten flyg och skjut verksamhet. Bra så, det är en rättighet man har i en demokrati. Undertecknad ser det dock som mycket märkligt, olyckligt och olämpligt att svenska kyrkan går in och upplåter sin kyrka för att med klockringning stötta denna verksamhet.

 

  • Föräldrar – ta ert ansvar! Jag vill bara påminna alla föräldrar om ”Barn gör som vi gör inte som vi säger”. Jag ber alla föräldrar att både med och utan sina barn använda de övergångställen som finns när ni korsar vägen från den lilla parkeringen över till Käpplundaskolan. Ni utsätter era barn för en enorm fara med ert nuvarande beteende! Det blir ju dessutom lönlöst att fröknarna i barnskolan lägger lektionstid på att träna barnen på trafikvett. Den extra minut det eventuellt tar att förflytta er 10-15 meter till ett övergångställe kan ju faktiskt ses som lite extra gratis motion. Föräldrar ta ert ansvar. Förälder till Käpplundabarn.

Vad tycker du?

Jag blir så glad! I Tibro bor en ängel!

Gerd Enoksson är undersköterska i Tibro. Gerd har blivit nominerad till Sveriges ängel inom hemvården. Hon har haft många jobb innan hon utbildades till undersköterska. Hon har jobbat på ett café och på ICA innan hon utbildade sig till undersköterska.

Gerd är en av trehundra nominerad till titeln Sveriges ängel inom hemvården.
Hon vet inte själv varför hon är nominerad. Hon tycker själv att hela teamet hon jobbar med på sjukvården skulle bli nominerade tillsammans.
 Idag är Gerd 63 år gammal och hon har 5 barn.
                                                                                       källa: SLA

 

Jag blir så arg! Anonymous!

Nätverket som kallar sig Anonymous, hotar Sveriges myndigheter med att hacka sig in på deras nätverk.

Anonymous har lagt upp en video på youtube där en man med en vit mask pratar på engelska, han säger att de ska hacka sig in i Sveriges banker och ta pengar. Som tur var lyckades de inte. Polisen har nu ännu inte fått tag i Anonymous.

 

Jag blir så förvånad! Personalfest!

Kommunen  hade en personalfest som  kostade över 200 000 kronor. På festen var det 150 personer, från tillexempel personalen från Skövdebostäder. Anhöriga och politiker fick betala 100 kronor för att få komma in. Från Skövdebostäder jobbar Dan Sandén, han säger att det är en stor kostnad och att det är den dyraste festen vi någonsin haft men det är vår personal värd.

 

Jag blir så nyfiken! Tidanskolan!

Vid två tillfällen har en man försökt ta med sig ett barn i Tidan. Mannen frågade om pojken ville ha någonting av honom, pojken svarade att han ville det. Mannen frågade också om pojken ville följa med hem men pojken sa nej eftersom han skulle hem till sig själv. Vi tar det nästa gång vi ses då hade mannen sagt.
Måndagen efter hade mannen kommit till skolan och sett pojken gå ensam över skolgården. Mannen ropade på pojken och sa att han skulle komma, pojken skakade bara på huvudet och fortsatte att gå. Föräldrarna kontaktade skolan och därefter polisen.
Polisen har tyvärr inte fått tag på den misstänkta mannen.

Kommentar från Kurre:

Vilket fin redovisning till LYSSNA PÅ MIG! Jag ser att ni är vana SLA-läsare och gärna arbetar med flera av mina uppdrag. Kul, tycker jag. Då får jag mer att läsa och vifta på svansen åt. Bra jobbat! Kurre


Uppladdat material:

I somras så stod det i tidningen att kommunen skulle bygga en trappa upp till Västerhöjd som skulle kosta ca 1 miljon kronor. Vi gick runt och frågade 20 personer på skolan vad de tyckte om det.



Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: