Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Mediekompass Skaraborg - NLT, SLA, MT, HT och Skb


2-3

Från Jungs friskola
Tävlingsnamn: Kurres stjärnor
Antal elever: 16
Hemsida: www.jungsfriskola.se

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Lyssna på mig

I tidningen kan du läsa om vad som händer där vi bor. För att du och alla andra ska trivas och må bra måste vi hjälpas åt att berätta hur vi vill ha det i samhället. Nu är Kurre nyfiken på vad du tycker.

Se förslag på arbetssätt | Hämta lärarhandledning

Temaperioden avslutas 26 oktober.

Klassens bidrag

Hej Kurre!

I vår två-trea har vi arbetat med att leta i tidnigar efter bilder som berör oss på olika sätt. Vi hade tre smileysar, en glad, en "Hmm" och en sur. Vi sorterade bilderna efter dessa tre smileysar. Vi tränade oss på att ta ställning och vad vi tyckte bilderna hörde hemma. Vi fick motivera vårt svar och prata för det.

Bilder vi klippte ut var bla:

Marita som reste till Malawi, skollunchen som tog slut, fåglar som fastnade i vindkraftverken, kompisgungan till Kvänum och funktionshindrade som spelade fotbollscup i Vara, och sabbet på Vedums idrottsanläggning, tjejer som möter tjejer i hockey.

 

Bilden vi valde att sätta på glad smileys blev: Vi blir jätteglad när: Funktionshindrade spelade fotbollscup. Deras tränare heter Tony och är från Jung. Vi tycker det känns bra att alla får spela fotboll även om man har ett funktionshinder. Alla ska ha samma rätt till att vara med på olika sporter.

"Hmmm" smileys: Vi blir lite fundersamma när inte alla kan spela med alla....Tjejer som möter tjejer i hockey. Vi tycker att både killar och tjejer skulle kunna spela tillsammans. Men tycker ändå det var bra att tjejerna får chnasen att spela med varandra!

Sur smileys: Bilderna med sabbet från Vedums idrottsanläggning! Man blir jättearg när man ser hur någon eller några har ställt till det! Fattar dom inte att det kostar pengar och att de förstör för barn och ungdomar! Vi fattar inte att dom vågar! Spelarna ska känna sig trygga när de är ute på planen och spelar, inte behöva vara rädda för att någon ska sno deras pengar eller saker.

Det har varit roligt att jobba med presstationens första uppdrag. Man lär sig att ta ställning och stå för sina åsikter! Det är roligt att leta i tidningarna efter bilder och olika texter.

Hälsningar från oss alla i Jungs friskolas två-tre

 

Kommentar från Kurre:

Hej!
Så bra att ert ekorrbo funger nu. Nu vet jag hur fint ni arbetat med mitt första uppdrag. Jag förstår att det varit roligt och det känner jag mig mycket glad över. Presstationen ska vara rolig och lärorik. Det är med glädje jag delar ut tolv guldnötter till er i Jung. Ni jobbar alltid så fint med mina uppdrag.
Hälsningar Kurre


Uppladdat material:

Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: