Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Mediekompass Skaraborg - NLT, SLA, MT, HT och Skb


2-3

Från Jungs friskola
Tävlingsnamn: Kurres stjärnor
Antal elever: 16
Hemsida: www.jungsfriskola.se

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Sidouppdrag

2. Berätta om ett klassråd eller elevråd

SKRIVUPPDRAG
Kurre vill veta hur ett klassråd eller ett elevråd går till hos er. Skriv och berätta! Han är nyfiken på hur ofta ni träffas, vilka frågor ni har diskuterat i höst och om ni har fattat några viktiga beslut. Kurre gillar bilder. Det gör er rapportering både roligare och mer intressant.

Klassens bidrag

Hej Kurre!

På vår skola har vi ett elevråd. Två elever i trean och två elver i tvåan är med i elevrådet. En fröken jälper oss med en dagordning. dagordningen kan inneholla olika saker. tillexempel likabehandlingsplanen och kompisspaning. I våras ville barnen i vår skola ha en kompisgunga. Då bestämde vi i elevrådet att vi kunde skriva ett brev till Lions och fråga om dom kunde jälpa oss med lite pengar till gungan. Vi fick 2000 kr av dom. Vi hade en musikal i Jungs bygdegård som handlade om jorden och då fixade föräldraföreningen fika som vi sålde och fick ihop 3500 kr. dom pengarna fick också gå till gungan.

Vår styrelse har hjälp till med resten av pengarna så vi kunde köpa en kompisgunga till slut. Vi har inte fått upp vår gunga än för att vi har byggt en förskola. Men snart kommer den att sättas utt. Det ska bli jätteroligt! Barnen i skolan kan vara med och bestämma i elevrådet.

Vi har elevrådsmöten två gånger per termin men klassråd en gång i månaden. Elevrådsrepresentanterna deltar också vid föräldraföreningens möten två gånger per termin. 

Det är roligt att vara med i elevrådet!

 

Hälsningar Hilda, Joel, Jennifer och Jakob A

Kommentar från Kurre:

Tack, Joel, Jennifer och Jakob A! Så ska det gå till, tycker jag. Nu har ni snart er gunga och ni het ett bra exempel hur det går att arbeta tillsammans. Gunga på! Kul att ni valde en kompisgunga.
Hälsningar Kurre


Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: