Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Göteborgs-Posten

4B

Från Krokslättsskolan
Antal elever: 18

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Lyssna på mig

I tidningen kan du läsa om vad som händer där vi bor. För att du och alla andra ska trivas och må bra måste vi hjälpas åt att berätta hur vi vill ha det i samhället. Nu är Kurre nyfiken på vad du tycker.

Se förslag på arbetssätt | Hämta lärarhandledning

Temaperioden avslutas 26 oktober.

Klassens bidrag

Här kommer ett bidrag från klass 4B på Krokslättsskolan i Mölndal. Rubriken är Vad tycker du? och handlar om olika artiklar som gör oss arga, glada, besvikna, förvånade mm. 

Kommentar från Kurre:

Bra jobbat!
De artiklarna som ni redovisar vet jag också att många vuxna har reagerat på. Hoppas att ni har haft några bra diskussioner i klassrummet. Jag kan tänka mig att de flesta är glada över att Scibbye och Persson har kommit hem. De allra flesta är nog också upprörda över rånet på tunnelbanan i Stockholm. Fast jag hörde någon säga att den sånade mannen fick skylla sig själv för att han var full. Vad tycker ni om det?

/Kurre


Uppladdat material:

Den första artikeln handlar om Martin Schibbye och Johan Persson. Vi blir så glada när vi läser att de blivit frigivna och att de kommit hem igen och kan möta pressen.Den andra artikeln handlar om filmen som lagts ut på Youtube där man förlöjligar Muhammed. Vi blir arga för att de inte tar bort den.Den tredje artikeln handlar om att man upptäckt ett nytt dödligt virus som sprids via grisar. Det gör oss ledsna/besvikna.Denna artikel handlar om mannen som ramlade ner på järnvägsspåret och där blev rånad av en annan man. Det gör oss arga när vi läser detta. Den här artikeln handlar om att Zlatan får lägre lön än vad som tidigare hävdats i olika medier. Han skulle få 120 miljoner kronor om året men egentligen får han bara 9 miljoner. Det är dumt att man skriver sånt som inte är sant. Detta gör oss arga.Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: