Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Mediekompass Skaraborg - NLT, SLA, MT, HT och Skb


4-6 Cerise

Från Arentorps skola
Antal elever: 21

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Lyssna på mig

I tidningen kan du läsa om vad som händer där vi bor. För att du och alla andra ska trivas och må bra måste vi hjälpas åt att berätta hur vi vill ha det i samhället. Nu är Kurre nyfiken på vad du tycker.

Se förslag på arbetssätt | Hämta lärarhandledning

Temaperioden avslutas 26 oktober.

Klassens bidrag

Hej! :) Vi valde ett uppdrag där målet är att:

- Alla ska börja följa nyheter lite mer igen, för det var lite si och så med det under sommaren.

- Träna på att ta ställning.

- Träna på att lyssna på andras åsikter.

Vi började med att vi läste en artikel i tidningen. Den handlade om att lagerhuset i Vara släpper ut för mycket damm så att husen och bilarna blir alldeles smutsiga och barnen på skolan bredvid kan bli allergiska. Det var en bra artikel efterrsom många varit på lagerhuset och vi känner många som åker dit med säd. Därför var det lätt att ha många olika åsikter om artikeln.

Efter det gjorde vi fyrahörnövning. Då ställde vi oss i olika hörn beroende vad vi tyckte om artikeln. Sedan berättade vi varför vi hade ställt oss i just det hörnet. Det blev bra diskussioner och vi hade många olika åsikter.

Sen skulle man klippa ut minst en smiley som visade vad man tyckte om artikeln.  Vi klippte också ut varsin pratbubbla där vi skrev en kommentar. Till sist klistrade vi upp på ett papper och läste upp vad vi skrivit.

Vi kom fram till att det ör viktigt att lyssna på varandra och att man faktiskt kan ändra åsikt när man hört andra säga bra saker.

Med vänliga hälsingar Cerise! :)

 

Kommentar från Kurre:

Vilken bra start ni fått. Jag gissar att det inte är självklart att man har en åsikt och jag gillar när ni skriver att ni kan ändra en åsikt. Det visar hur viktig diskussionen är. Jag skrev till Turkos att jag är sååå nyfiken på deras affisch. Det är jag på er också. Heja, Cerise! Hälsningar Kurre


Uppladdat material:

Din webbläsare stödjer inte automatisk visning av PDF-filer.
Klicka här för att ladda ner filen

Här är vår fina plansch med smileys och pratbubblor! :)




Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: