Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Ttela

4D

Från Mariedalskolan, Vänersborg
Tävlingsnamn: Guldnötterna
Antal elever: 21

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Lyssna på mig

I tidningen kan du läsa om vad som händer där vi bor. För att du och alla andra ska trivas och må bra måste vi hjälpas åt att berätta hur vi vill ha det i samhället. Nu är Kurre nyfiken på vad du tycker.

Se förslag på arbetssätt | Hämta lärarhandledning

Temaperioden avslutas 26 oktober.

Klassens bidrag

Torsdagen den 20 september!

Grupparbete med tidningar i massor, saxar, lim och färgpenna!

Eleverna fick i grupper om 4 och 4 försöka hitta urklipp med hjälp av dessa ord:

insändare, debatt, ledare, sport, tv-program, kultur, positiv nyhet, negativ nyhet, utlandsnyhet, lagar och bestämmelser, serie och reklam.

Därefter skulle de klistra dessa på ett blädderblockspapper och skriva vad det var.

Redovisning för hela klassen.

Kommentar från Kurre:

Tack Sarja och Hampus!
Ni var först med att skicka in ett vänförslag till mig. Jag är mycket nöjd med att bli vän med en sådan fantastisk kille som Fredrik Lagerholm. Fattar inte att han orkar springa mer än sex mil varje dag. Fast han har ju missat några dagar förstås, men det är helt okej.

Hoppas att han får in mycket pengar till funktionshindrade barn. Fast visst borde väl samhället hjälpa till mer och använda fler skattepengar för att barnen och ungdomarna ska få det bättre.

Vilken bra tidningsövning ni har gjort. Det kan ni kanske ha nytta av på finalen i maj. Synd bara att Sarjas och Hampus vänförslag försvann.

/Kurre


Uppladdat material:

VI tycker att du ska bli vän med Zlatan Ibrahimovic för att han är en bra spelare och verkar vara skyst och spelar skyst. Zlatan spelar för Paris Saint Germain.

Filippa Smoljan och Admir Pipic



Kommentarer


Av: Nina Lillonen
2012-10-29 kl. 14:02
Jag tycker erat bidrag var jätte bra! Väldigt synd att Sarjas och Hampus bidrag försvann. Men som tur var blev ju Filippas och Amirs bidrag där.

Av: Anna Franksson
2012-10-29 kl. 14:08
Fint bidrag! Synd att Sarja och Hampus vän-bidrag till Kurre blev borta. Men sen fick ju Kurre in två stycken. Fredrik Lagerholm och Zlatan Ibrahimovic verkar vara jätte bra kompisar att ha. Hoppas ni i 4D går vidare till finalen till våren. Och att nästa gång Sarja och Hampus har bättre tur. Sen måste man ju också ge beröm till Filippa och Admir för att ha hittat en vän åt Kurre. Men hoppas ni kommer i finalen till våren. Lycka till! / Anna och 6C på en skola i Göteborg.

Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: