Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Norra Halland, Kungsbacka

3C

Från Hedeskolan, Kungsbacka
Tävlingsnamn: Guldfläskisarna
Antal elever: 19

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Finaluppgift 4: Bildsaga

Bildsaga

Fantisera ihop en saga eller berättelse med hjälp av 2-4 tidningsbilder ur veckans eller föregående veckans tidningar. 

Klassens bidrag

Uppladdat material:

Cirkusdirektören kommer till cirkusen och ser att gymnastikgänget övar. Cirkusen öppnar kl.18.00 och slutar kl.20.05. Vi har tre uppträdanden idag, sade direktören för sig själv. Han tog en kopp kaffe och satte sig ner och tänkte igenom cirkusföreställningen.

 (Tre timmar senare)

- Mina damer och herrar, pojkar och flickor får jag be om största möjliga tystnad. Vi ska ha tre uppträdanden idag. Först ut är Lisa och hennes häst Polly.



Polly och Lisa kom galopperande in i manegen. Polly galopperade runt i små volter och vände rätt upp och andra konster. Lisa kände sig stolt när hon satt på vagnen bakom Polly. Lisa är en professionell ryttare som både rider dressyr, hoppning, voltigs och kör vagn. Lisa hoppar ut ur vagnen och får hjälp med att ta av vagnen. Sedan när hon har fått hjälp med det hoppar hon på Pollys rygg och ställer sig upp på Pollys rygg. Lisa hoppar av Pollys rygg. Hon tackar publiken och ger Polly en morot som belöning. Sedan går hon ut ur manegen.



Nu kom gymnastikgänget in och visade att de kan stå i en pyramid. De var sex stycken. Det var en kille och fem tjejer. Dem gjorde volter, flickis, fristående och andra konster. Dem var väldigt duktiga och berömda. Dem var extra bra på att stå i en pyramid och har slått rekord på att stå längst i en pyramid. Tjejerna hade svarta dräkter, svarta tajts och killen hade svarta byxor och en vanlig tröja som var svart. När dem var klara tackade dem och bugade sig. Dem tackade publiken för allt deras jubel. Sen gick dem ut ur manegen, dem var riktigt stolta och glada.



Sedan kom clownen Max och drog några roliga skämt. Efter det satte han sig på sin enhjuling och cyklade samtidigt som han jonglerade med fem bollar. Max gick fram till en tjej och gav henne en ros. Fast det var inte en riktig ros, för när hon luktade på den, så sprutade det ut en massa chokladsås. Hon blev helt brun i ansiktet och skrek som om hon sett en orm. Clownen Max gick till mitten av manegen, tackade och sade:

 - Hej och hoppas att ni tyckte om cirkusen. Hejdå!♥☺♥



Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: