Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Mediekompass Halland

3B

Från Åledsskolan
Antal elever: 21

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Vardagsliv

Dag efter dag gör vi samma saker. Vi äter, arbetar, vilar, motionerar och umgås. Men vi gör det inte alltid på samma sätt. Det som känns rätt för den ene, kan kännas fel för den andre.
- Varför gör människor som de gör? undrar Kurre.

Läs tidningen och leta exempel på vad människor gör i sina liv. Diskutera i klassen och berätta för Kurre vad ni hittar och hur ni tänker.

Se förslag på arbetssätt
| Hämta lärarhandledning

Klassens bidrag

Vad är ont vad är gott?

Vi har arbetat med att försöka översätta 10 guds budord till nutid. Dvs vi har tolkat budorden och i tidningaen letat bilder och artiklar som handlar om hur vi efterlever budorden idag.

Tex: Budprdet DU SKA INGA ANDRA GUDAR HAVA JÄMTE MIG översatte vi i 3 B till  Låt inte saker, karriär eller pengar bli det viktigaste i ditt liv. (SE bild) 

DU SKA INTE LJUGA ELLER BEGÅ ÄKTENSKAPSBROTT till detta budord tyckte eleverna att det verkar som om det idag är helt okej att såra varandra genom att göra slut och skiljas om och om igen. Folk borde inte ta så lätt på att vara kära i varandra!

DU SKA INTE STJÄLA Vi är ganska förvånade över att detta budordet är lika aktuellt idag som för länge sedan men ändå hjälper det inte!?

Klassen har också arbetat med förslag på "Nya budord" som vi tycker kan vara viktiga i vårt liv för att alla ska leva och ha det bra i sin vardag.( Se bilder).

I synnerhet den andra delen av arbetet, med de egna budorden, engagerade klassen stort och kreativiteten flödade under dessa lektioner.

Vi ser fram emot nästa Temaperiod!

Klass 3 B Enslövsskolan

 

Kommentar från Kurre:

Vilken smart översättning av Du ska inga andra gudar hava jämte mig. Jag tycker att det är alldeles för många människor som älskar sin prylar mer än vad de älskar livet.

Roligt att ni har varit så engagerade. Det syns minsann på de fina bilderna som ni har lämnat in till mig.

/Kurre


Uppladdat material:

Den uppladdade filen/bilden kan inte hittas på servern

Den uppladdade filen/bilden kan inte hittas på servern

Den uppladdade filen/bilden kan inte hittas på servern

Den uppladdade filen/bilden kan inte hittas på servern

Den uppladdade filen/bilden kan inte hittas på servern

Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: