Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Mediekompass - Tidningen i Skolan i Värmland

4-5

Från Adolfsfors skola
Antal elever: 19

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Vardagsliv

Dag efter dag gör vi samma saker. Vi äter, arbetar, vilar, motionerar och umgås. Men vi gör det inte alltid på samma sätt. Det som känns rätt för den ene, kan kännas fel för den andre.
- Varför gör människor som de gör? undrar Kurre.

Läs tidningen och leta exempel på vad människor gör i sina liv. Diskutera i klassen och berätta för Kurre vad ni hittar och hur ni tänker.

Se förslag på arbetssätt
| Hämta lärarhandledning

Klassens bidrag

Hej Kurre!

Vi har haft många bra diskussioner om gott/ont, rätt/fel. Vi letade i tidningar och hittade många fel som begåtts. Det skrivs mest om det. Vi konstaterade också att följden av de fel som det skrivs om ofta blir ett dömt straff.

Vi har spelat spel om att fatta olika beslut och funderat på olika konsekvenser på de beslut vi tar. Ibland är det dåliga beslut som vi sedan måste rätta till på något sätt och ibland fattar vi beslut som får positiva konsekvenser för andra. Vi har haft många tänkvärda diskussioner.

Vi har också tittat på budorden i olika religioner och de som skrevs i Solstrålen 1908. Sedan diskuterade vi fram de som vi tyckte skulle gälla 2012. Du kan se dem i bifogad fil.

Det var ett intressant tema!

Hälsningar 4-5an Adolfsfors

Kommentar från Kurre:

Vad kul att ni gillade temat! Visst är det intressant! Jättefina budord ni kommit fram till. Alla är ju så bra! Skicka in dem till Hassel-Bladet! Snyggt jobbat! Hälsningar Kurre

 


Uppladdat material:

Den uppladdade filen/bilden kan inte hittas på servern



Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: