Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Norra Halland, Kungsbacka

4c

Från Åsaskolan
Antal elever: 20

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Sidouppdrag

Berätta om någon sed eller tradition

Berätta för Kurre om seder och traditioner som är speciella för familjen, skolan eller i någon annan sammanslutning. Skriv en kort redogörelse och bifoga gärna en bild.

 

Klassens bidrag

Klassen har skrivit om sitt"fredagsmys". här är några exempel:

Det börjar åtta. Det är jag, min mamma, pappa och min bror. Vi brukar äta godis och dricka läsk. Vi tittar på film. Vi brukar sluta kl. 11.
 / Alexander

Det börjar kl. 18.00 när hela familjen är hemma. Min mamma, pappa och Hannah är med på myset. Vi äter chips och ibland köper vi godis och dricker läsk till. Vi tittar på film och det blir slut 22.00.
/Vanessa

Det börjar kl.19.00 med vårt fredagsmys. Mamma, pappa, min lillasyster och jag är med. Vi brukar äta chips, ostbågar och choklad. Vi dricker läsk. Vi kollar på TV.
/ Anton

Det började när klockan var halv 7. Sen dukade jag fram tallrikar och glas. Nu hämtade jag mamma, pappa och min katt Zigge. Mamma hade lagat jättegott kött med god sås till. Jag drack lite hallonsoda också. Lite senare hämtade pappa lite chips och läsk, så satte mamma på en film.
/ Tilda

 

 

 

Kommentar från Kurre:

Så härligt det är med fredagsmys. Alla får vara med, till och med katten Zigge. Har ni tänkt på vad mycket chips och godis det måste gå åt i hela Sverige på fredagarna?

/Kurre


Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: