Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Norra Halland, Kungsbacka

3A

Från Åsaskolan
Antal elever: 21

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Vardagsliv

Dag efter dag gör vi samma saker. Vi äter, arbetar, vilar, motionerar och umgås. Men vi gör det inte alltid på samma sätt. Det som känns rätt för den ene, kan kännas fel för den andre.
- Varför gör människor som de gör? undrar Kurre.

Läs tidningen och leta exempel på vad människor gör i sina liv. Diskutera i klassen och berätta för Kurre vad ni hittar och hur ni tänker.

Se förslag på arbetssätt
| Hämta lärarhandledning

Klassens bidrag

Vi har arbetat med att studera dödsannonser och försöka lista ut vad symbolerna i dödsannonserna berättar för oss. Vi har även listat de fem vanligaste och de fem ovanligaste symbolerna.

De fem vanligaste: blommor, båt, kors, hjärta och solnedgång.

De fem ovanligaste: fyr, fiskare, fotboll, katt och hund.

 

Hälsningar 3A, Åsaskolan

 

Vi har letat i tidningar efter reportage om onda handlingar. Det blev bra diskussioner i grupperna. Det var svårt att hitta orsaker till händelserna, men de kom med några förslag som att den som gjorde det haft en dålig uppväxt, blivit mobbad, har någon sjukdom eller att det var tanklöshet. Vi har försökt att leta efter reportage där personerna som har utfört handlingen uttalar sig och förklarar sig, men det var svårt! Det går enligt eleverna inte att förlåta grova onda handlingar, men lättare fall kan gå att förlåta. Vissa saker kan man förlåta om den som gjort det ber om förlåtelse, betalar tillbaka eller reparerar det som är förstört.

 

Vi har arbetat med insändare och eleverna har fått skriva egna insändare om något som de tycker berör dem. De skrev om följande; Plocka upp hundbajset efter er!, Fler stall i Halland!, Fler fester på skolan!, Köp chilileksaker till katterna!, Laura Trenters böcker äger!, Var snällare mot naturen! och Bättre vård för barnhemsbarnen! De arbetade jättebra och kom med mycket bra förslag till vad man kunde göra åt det de reagerade över. Det var ett mycket roligt arbete!

Hälsningar 3A, Åsaskolan

Kommentar från Kurre:

Det var mycket intressant att se vad ni har kommit fram till. Listorna skiljer sig lite från vad klass 3B har hittat. De hade häst bland de vanligaste men inte båt. Ni har säkert tittat i olika tidningar.
/Kurre


Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: