Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Ttela

2-3

Från Västerlandaskolan
Antal elever: 9

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Vardagsliv

Dag efter dag gör vi samma saker. Vi äter, arbetar, vilar, motionerar och umgås. Men vi gör det inte alltid på samma sätt. Det som känns rätt för den ene, kan kännas fel för den andre.
- Varför gör människor som de gör? undrar Kurre.

Läs tidningen och leta exempel på vad människor gör i sina liv. Diskutera i klassen och berätta för Kurre vad ni hittar och hur ni tänker.

Se förslag på arbetssätt
| Hämta lärarhandledning

Klassens bidrag

Vad berättar dödsannonserna?

Vi har tittat på symboler i dödsannonser. Vi klippte ut dom och sorterade dom. Så här tror vi: Några har valt kors för de tror nog på Jesus. Några har valt blommor för många tycker om blommor och man lägger blommor på kistan när någon dött. Om det är en katt eller häst eller en golfare så gillar nog personen som dött det. Men varför har man valt en sax? Vi hittade också en symbol för Islam och då är det nog en muslim som dött.

Kommentar från Kurre:

Så bra ni har jobbat och så många symboler ni har hittat. En sax har då jag aldrig sett, kanske den personen gillade att klippa ut saker ur tidningar?
Själv tycker jag om symboler med fåglar på. När jag tittar på fåglar tänker jag ofta att där inne i fågeln bor en liten bit av en själ från mina förfäder eller någon gammal vän som inte finns kvar i livet.
Men jag blir sorgsen när jag ser en nalle som symbol, för då förstår jag att det handlar om ett litet barn som inte fick leva längre.
/Kurre

Uppladdat material:

Vi hittade många olika symboler. Kors, hjärtan, blommor och djur.


Blommor är populära för många gillar blommor. Det fanns också många kors.


Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: