Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Mediekompass - Tidningen i Skolan i Värmland

4-5-6

Från Smolmarks skola
Antal elever: 21

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Runt omkring

Berg, jord, luft och vatten finns runt omkring oss. Där lever växter och djur och där finns naturtillgångar. Kurre undrar hur människor påverkar och påverkas av naturen.

Läs tidningen och berätta för Kurre vad ni hittar.

Se förslag på arbetssätt | Hämta lärarhandledning

Klassens bidrag

Naturen utmanar oss!

Den här gången har vi arbetat i grupper där 4:or, 5:or och 6:or varit blandade. Vi har läst artiklar som handlat om saker som hänt i naturen och på vilket sätt det påverkat oss. Vi har pratat mycket om hur klimatet har förändrats och varför. Bl.a. har vi pratat om hur växthuseffekten påverkar vår planet. Vi har tittat i kartböcker och ritat kartor över de platser/landskap/länder som artiklarna handlat om.

Miljöhjältar och miljöbovar

Vi har i grupper letat efter artiklar som handlar om människor som gör bra och dåliga saker för naturen. Vi arbetade i grupper. Varje grupp skrev en kort sammanfattning av vad artikeln handlade om och klippte ut en bild eller ritade en passande bild till. Därefter skrev gruppen en egen kommentar om vad de tyckte om det som artikeln handlade om. Till sist samlade vi alla miljöhjältar på ett grönt papper och alla miljöbovar på ett rött papper!

Klasserna har även gjort egna korsord om geografi (uppgift nr 7). De har använt kartböcker och tidningar som underlag till frågorna. När alla varit färdiga med sitt korsord har vi gjort ett korsordshäfte till alla eleverna.

Kommentar från Kurre:

Fantastiskt bra redovisat! Verkligen kul att läsa! Bra att ni har bylines på collagen, så man vet vem som gjort det. God jul och gott nytt år önskar Kurre

Uppladdat material:













Här har vi hittat miljöhjältar! Hurra!!


Här har vi hittat miljöbovar...:-(


Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: