Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Mediekompass - Tidningen i Skolan i Värmland

5-6

Från Transtrands friskola
Antal elever: 14

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Tillsammans

Människor har i alla tider hållit ihop för att skaffa mat och för att skydda sig mot faror och sjukdomar. Kurre är nyfiken på hur det ser ut i dag? Hjälps människor åt för att forma ett tryggt och gott samhälle?

Läs tidningen och berätta för Kurre vad du hittar om människor som gör något tillsammans. Du hittar säkert både bra och dåliga exempel.

Se förslag på arbetssätt | Hämta lärarhandledning

Klassens bidrag

Hej Kurre!

Vi valde att samla tidningsbilder som visar att vi behöver varandra. Bilderna hittade vi i VF och NWT. Vi jobbade i grupper om två eller tre och berättade om bilderna för de andra grupperna innan de klistrades upp på stora "tidningssidor" och vi skrev egna bildtexter till dem.

Eftersom det är många i klassen som är sportintresserade handlade många av bilderna om olika sporter, tex fotboll, ishockey och rally. Vi hittade också bilder på hur man hjälps åt vid olika miljökatastrofer såsom översvämning och jordbävning. 

Vi såg att man behöver varandra på många olika sätt, som sällskap, någon att umgås med eller som hjälp för att faktiskt klara av något.

Kommentar från Kurre:

Som vanligt jättebra redovisat av er i Transtrand! Kul att läsa! Bra jobbat! Hälsningar Kurre

Uppladdat material:

Här är våra tidningssidor som vi gjorde.


Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: