Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Helsingborgs Dagblad, Landskrona Posten, Nordvästra Skåne

4

Från Västra Karups skola
Antal elever: 16

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Sidouppdrag

Läxa tillsammans

Ta hem en kopia på en tidningsartikel. Välj något som ni i klassen har fastnat för när ni har jobbat med Kurres uppdrag. Visa artikeln hemma och berätta hur ni i klassen har tänkt. Hur tänker de där hemma? Ni kan också visa artikeln för andra vuxna som ni känner.

Berätta för Kurre vad artikeln handlade om och hur ni och de vuxna tänkte.

Klassens bidrag

Vi har i klassen läst många olika artiklar om människor som på olika sätt hjälper andra människor. En del har som yrke att hjälpa andra till exempel polis och brandman. Andra har hjälpt människor som man kanske inte ens känner. Vi bestämde oss för att intervjua någon därhemma om vad det innebär att vara medmänniska. De vi intervjuade och vi själva tyckte och tänkte ungefär detsamma:

En medmänniska är en person som är hjälpsam, vänlig och snäll. En medmänniska är också en person som visar respekt, tar ansvar och visar förståelse för andra. Man kan visa att man är en medmänniska till exempel genom att ge goda råd, trösta och lyssna.

Med vänliga hälsningar,
Klass 4 

Kommentar från Kurre:

Åh, så bra med allt som kom fram i intervjuerna om medmänniskor. Det nästan viktigaste tycker jag är att man visar respekt för varandra och förståelse för att alla inte tycker och tänker likadant.
/Kurre

Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: