Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Göteborgs-Posten

6A

Från Skutehagens skola
Antal elever: 21

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Tillsammans

Människor har i alla tider hållit ihop för att skaffa mat och för att skydda sig mot faror och sjukdomar. Kurre är nyfiken på hur det ser ut i dag? Hjälps människor åt för att forma ett tryggt och gott samhälle?

Läs tidningen och berätta för Kurre vad du hittar om människor som gör något tillsammans. Du hittar säkert både bra och dåliga exempel.

Se förslag på arbetssätt | Hämta lärarhandledning

Klassens bidrag

Många av framtidens miljöutmaningar vi alla står inför kräver kunskaper i kemi och fysik Vi har på olika sätt arbetat med hur vi tillsammans kan få en bättre miljö. Vi har t ex deltagit i Göteborgs stads trafikkontorsprojekt"På egna ben", spelat Energispelet och deltagit i "Kemins dag". När vi jobbade med kemins dag talade vi om hur vi med kemins hjälp kan skapa en bättre miljö i framtiden På sidan 11 vecka 42 i Torslandatidningen står det om när vi deltog tillsammans med 110 000 andra elever i Sverige i ett kemiexperiment. Färgen vi gjorde då skall vi använda till att måla bilder som handlar om hur vi kan förändra vår miljö i framtiden. Vi lärade oss mycket tillsammans. Vi skickar med en länk.

I vårt miljöarbete har vi läst fakta tillsammans och utgått från olika tidningsartiklar om miljön. Vi har också utgått från artikeln vi använde i vårt sidouppdrag om att vi blir allt fler människor på jorden.

» Extern länk till mer inskickat bidrag

Kommentar från Kurre:

Så spännande att ni har koppla kemin till det här uppdraget. Jag håller med om att naturkunskapen måste samarbeta med samhällskunskapen för att alla ska få en bra värld att leva i.
/Kurre

Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: