Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Mediekompass Skaraborg - NLT, SLA, MT, HT och Skb


4-6 Rågen

Från Vedums skola
Antal elever: 17

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Tillsammans

Människor har i alla tider hållit ihop för att skaffa mat och för att skydda sig mot faror och sjukdomar. Kurre är nyfiken på hur det ser ut i dag? Hjälps människor åt för att forma ett tryggt och gott samhälle?

Läs tidningen och berätta för Kurre vad du hittar om människor som gör något tillsammans. Du hittar säkert både bra och dåliga exempel.

Se förslag på arbetssätt | Hämta lärarhandledning

Klassens bidrag

Gemensamma spelregler!

Vi valde gemensamma spelregler för att vi tycker att det hörde till nolltolerans meningarna som finns på våran skola. Nolltolerans meningarna innebär att man använder ett bra språk, att man är en bra kompis och att alla är lika mycket värda, och på skolan har vi ju många gemensamma spelregler som vi vill att alla ska följa.

Ej Gemensamma spelregler

I våran klass var det 4 som handlade om fortkörning och bilbällte. 3 artiklar handlar om inbrott, och 4 som handlar om brott. Det var enkelt att  hitta de här artiklarna.

Gemensamma spelregler

Vi har gjort en sammanfattning om vad klassen har hittat för bra artiklar. fyra elever hade artiklar om sport, sex elever om hus/kyrkor/skolor och fyra elever hade artiklar om övriga saker. Det var enkelt att hitta de här artiklarna.,

 

Kommentar från Kurre:

Tack för en intressant rapport från er klass. Jag gillar när ni kan arbetar med något som passar till det övriga arbetet i klassen. Tänk att man kan hitta så mycket i en tidning till nästa allt man gör i skolan. Hälsningar Kurre

Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: