Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Mediekompass Halland

3 A

Från Getingeskolan
Antal elever: 14

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Tillsammans

Människor har i alla tider hållit ihop för att skaffa mat och för att skydda sig mot faror och sjukdomar. Kurre är nyfiken på hur det ser ut i dag? Hjälps människor åt för att forma ett tryggt och gott samhälle?

Läs tidningen och berätta för Kurre vad du hittar om människor som gör något tillsammans. Du hittar säkert både bra och dåliga exempel.

Se förslag på arbetssätt | Hämta lärarhandledning

Klassens bidrag

Vi valde att arbeta med ”Tummen upp” och ”Tummen ned” i uppdraget Tillsammans. Till bilderna har vi skrivit om bra och dåliga saker som människorna gör tillsammans. Ibland var det svårt för någon bild kunde både bli ”Tummen upp” och ”Tummen ned”.

Bilderna visar olika idrottslag. I ett lag jobbar man tillsammans och gör sitt bästa. Ibland vinner man och ibland förlorar man.

Många människor hyllade hockeymålvakten Stefan Liv som dog i en flygolycka. Detta tycker jag var en bra sak som de gjorde tillsammans.

En familj åkte till Egypten till ett hotell fullt med djur och mögel. Det tycker jag är synd. De ville göra något bra tillsammans men det blev inte som de ville.

Människor är tillsammans på olika arbetsplatser och har roligt på jobbet. Några har arbeten där de hjälper andra människor . Andra har arbeten där man roar människor.

De fick stänga ner en förskola för ett mögelproblem. På en förskola vill man ju att barn och vuxna ska trivas och ha det bra tillsammans. Det kan man ju inte om det är massa mögel överallt. Man kan få allergier av det. Man undrar vart alla barn fick göra efter det de hade stängt ner förskolan. De kanske fick flytta.

Bilden visar en plats där det har varit inbrott. Det tjuvar gör tillsammans är inte bra. De fördärvar för andra människor.

Det finns många idrottsföreningar i Sverige och de gör så att barn och ungdomar kan idrotta. I föreningen så är det ledare som arbetar gratis för att barn och ungdomar ska vara tillsammans. Det tycker jag att de gör bra.  

Bilden visar en loppis som en idrottsförening ordnar. Detta arbete gör de för att deras fotbollsungdomar ska kunna åka till Gothia cup. Det arbete som de gör tillsammans är jätte bra.

Bilden visar ett räddningsteam av soldater som letar efter överlevande från en flygkrasch. Jag tycker att de gör ett bra jobb tillsammans.

Artikeln berättar om oroligheterna i Thailand de senaste åren som har krävt 5 000 dödsoffer. Det är inte bra när människor inte kommer överens och bråkar. Bilden visar soldater som kör omkring på gatorna för att göra det säkert i städerna. Då gör det ett bra jobb tillsammans så att det blir lugnt.

Bilden handlar om olika motorcykelgäng som har bråkat med varandra. En man blev knivskuren till döds. När människor gör så här mot varandra är det hemskt. Jag tycker att gängen ska vara sams och inte slåss.

Artikeln handlar om att de ska slå ihop Halmstad och Varbergs hamnar till en. De skriver att flera av dem som jobbar där kommer att förlora sina jobb. Jag tycker att de gör ett bra jobb tillsammans men det är tråkigt om de förlorar sina jobb. De som bestämmer kanske tror att det ska bli bra i framtiden men det blir inte bra för dem som blir av med jobben.

Bilden visar barn som har kul på Liseberg. På Liseberg är det både stora och små som har roligt tillsammans. Det tycker jag är bra. 

Hälsningar från klass 3A på Getingeskolan

 

Kommentar från Kurre:

Så fint det blev. Ni har verkligen varit flitiga. Det bästa av allt är att ni har hittat många fler tummen upp-artiklar än tummen ner.
Artikeln om hamnarna visar hur svårt det kan bli ibland när något som är bra för några blir dåligt för andra.
/Kurre

Uppladdat material:

Vi har klistrat upp bilderna under Kurres tummen upp-och tummen nedbilder. Under tidningsbilderna står våra tankar nedskrivna.


Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: