Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Göteborgs-Posten

Eken F-2

Från Rosendalsskolan, Göteborg
Antal elever: 27

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Tillsammans

Människor har i alla tider hållit ihop för att skaffa mat och för att skydda sig mot faror och sjukdomar. Kurre är nyfiken på hur det ser ut i dag? Hjälps människor åt för att forma ett tryggt och gott samhälle?

Läs tidningen och berätta för Kurre vad du hittar om människor som gör något tillsammans. Du hittar säkert både bra och dåliga exempel.

Se förslag på arbetssätt | Hämta lärarhandledning

Klassens bidrag

Vi på Eken har undersökt bilder i tidningen GP. Vi har pratat om hur människor samarbetar och vad vi tyckte om bilderna vi hittade. Det var lite blandade bilder om samarbete där de flesta bilderna fick tummen upp. Vi arbetade i grupper om 3-5 barn och kom fram till att samarbetet i våra egna grupper inte alltid gick så bra. Vi pratade om detta och kom fram till hur vi skulle kunna göra för att det skulle fungera bättre.

Vi pratade om hur man samarbetar och kom fram till att alla ska få vara med och bestämma i en grupp som samarbetar. Vi pratade också om att man inte alltid får som man vill i ett samarbete. Vi kom också fram till att man både behöver lyssna och säga vad man tycker i ett samarbete.

 

Kommentar från Kurre:

Det har ni gjort riktigt bra! Fint att höra att ni har pratat om samarbete i klassen. Jag hittade mycket att titta på på bilderna.
/Kurre

Uppladdat material:

Här har vi klistrat bilder som handlar om samarbete. Vi har skrivit vad de gör och om vi tycker att samarbetet verkar gå bra eller dåligt.
Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: