Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Mediekompass Skaraborg - NLT, SLA, MT, HT och Skb


2-3

Från Jungs friskola
Tävlingsnamn: Jungdetektiverna
Antal elever: 16
Hemsida: www.jungsfriskola.se

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Tillsammans

Människor har i alla tider hållit ihop för att skaffa mat och för att skydda sig mot faror och sjukdomar. Kurre är nyfiken på hur det ser ut i dag? Hjälps människor åt för att forma ett tryggt och gott samhälle?

Läs tidningen och berätta för Kurre vad du hittar om människor som gör något tillsammans. Du hittar säkert både bra och dåliga exempel.

Se förslag på arbetssätt | Hämta lärarhandledning

Klassens bidrag

Hej Kurre!

Vi i Jungs friskola klass 2-3 har jobbat som FN-spanare. Vi fick lära oss en del om FN och vad som menas med mänskliga rättigheter. Vi tittade även på Barnkonventionen och vi pratade om Barnombudsmannen som ska se till att Sverige följer de regler som finns.

Vi arbetade i fyra grupper och vi spanade på olika saker i tidningarna. Bland annat läste vi om Magdalena som ville ha en ny lekplats i Nossebro. Hon lyckades påverka politikerna så att det blev verklighet med lekplatsen. Hon fick med flera viktiga delar ur barnkonventionen som tex. inflytande, må bra och en fin fritid. För allt det kan man ju säga att hon fick genom att politikerna lyssnade på henne.

Vi läste också om landet Tanzania där barn som lever på barnhem inte får träffa sina föräldrar. De får sova fyra stycken i varje säng. En del barn är sjuka i AIDS och de får ingen hjälp med att ta sina mediciner. Det landet lever INTE upp till FN:s mänskliga rättigheter. Vi tycker att det var bra av den svenska tjejen från Axvall som åkte dit och hjälpte barnen!

 

 

hej kurre

vi valde okända kända mammor pappor barn ungdommar och gamla människor.

vi gjorde ett snyggt vimmel collage.

vi tog många bilder så det blev porträtt över hela collaget.

det var kul att arbeta tillsammans.

 

Kommentar från Kurre:

Hej!
Jag säger också BRAVO! När jag ser resultatet så förstår jag att ni gillat att samarbeta kring detta. Tack för ett fint arbete kring TILLSAMMANS!Ett extra plus för era fina och välgjorda arbeten. Vilken glädje att se allt detta varje dag.
Hälsningar Kurre

Uppladdat material:







Här sätter vi upp vårt arbete från Presstationen


Här är artikeln om Magdalena som lyckades med att få en fin lekplats.


Här kan man läsa om barnen i Tanzania och om Sofia som åkte dit för att hjälpa dom!


Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: