Uppladdning pågår...

 Klassernas länktips

« Åter till arkivet

Under temaperioden Håll koll var ett av uppdragen till klasserna att recensera de tre bästa hemsidorna som de använder i skolarbetet.
Här är resultatet.

Länknamn

Webbadress

Beskrivning

Arla -Minior

http://www.arlaminior.se/

Den har bra sidor om bondgården. Där kan vi göra roliga kluringar och ta kokortet.

Britishcouncil

Britishcouncil

Här finns jättemycket bra engelskauppgifter

Elevspel

http://www.elevspel.se/

Man kan öva på alla  olika slags ämnen. Roligt och man lär sig mycket. Vissa är med ljud. Här finns kunskapsspel i många olika ämnen. I matematik svenska och engelska finns det flest spel att välja på. På Hjärngympan kan du spela Fyra i rad, Skjutpussel och memory.

Espresso

Espresso

Espresso är för nästan alla åldrar från klass 1 till 9. 

Glosboken

http://www.glosboken.se/

Man kan träna på sina glosor där och det är ett roligare sätt att träna. Det är bra att det finns olika språk.

Glosmästaren

http://www.glosmastaren.se/

Glosmästaren är till för att man ska kunna lära sig stava olika språk t.ex. Engelska, Franska, Spanska och Tyska. Massa barn använder denna sida för att lära sig stava, uttalet och vad det är för ord. Du lär dig massa med olika ord som du kanske inte viste vad det var. Jag lärde mig stava på Engelska och Svenska.

Glosor

http://glosor.se/

Öva dina glosor på internet

Glosor.eu

http://glosor.eu/

Man lär sig mer om olika språk. Olika övningar på olika språk. Man tränar på ord som hör till kapitlet man jobbar med i engelska. Man skriver först in gloserna på ena språket och sedan översättningen. Sen kan man köra olika övningar och spel.

Google

https://www.google.se/

Vi använder google för att söka fakta i skolarbetet. Det som är bra är att man kan söka på allt. Det som är lite dåligt är att man inte alltid får upp precis det man vill ha. Man måste själv titta så sidan är okej.

Google bilder

google bilder

Google bilder använder vi till att hitta bra bilder till våra dokument och att titta på bilder med. man kan göra väldigt mycket t.ex bilder, översätta, leta fakta etc.

Google Drive

https://drive.google.com

En länk där man kan skriva och göra ritningar och andra saker man kan jobba med på datorn. Där brukar vi mest använda dokument, presentationer och ritningar. Jag tycker att google drive är en bra länk och där jobbar vi väldigt mycket och jag tycker att det är kul att jobba där.

GR-SLI Beta

SLI Beta

Vi kollar på filmer i alla skolämnen. Lärarna har inloggningar, eleverna vill gärna ha egna inloggningar. Vi ser flera gånger i veckan.

Historiesajten

http://www.historiesajten.se/

Historiesajten är bra för att man kan hitta allt om so-ämnerna och mycket fakta. Man lär sig massa saker om historia t.ex. om Bartolomeu Diaz.

Historiska.se

http://historiska.se

Historiska.se är väldigt bra för dom har allt om all historia, som tillexempel från heliga Birgitta till sten/järnåldern.

Kahoot

https://getkahoot.com/

En rolig sida där man kan göra frågor och får lära sig och man får tävla på kahoot och efter så får man ge betyg på kahoot.

Kunskapsstjärnan

http://www.kunskapsstjarnan.se

Här tränar vi klockan och huvudräkning mest. Det finns mycket att göra här, prova du också Kurre

Landguiden

http://www.landguiden.se/

Här brukar vi hitta fakta om länder. Det finns väldigt mycket och bra fakta. Ibland kan det vara lite svåra ord som gör att texten kan bli svår att läsa och förstå. Varje land är uppdelat i olika faktasidor så det är lätt att hitta precis den faktan man behöver.

Mattemästaren

www.mattemastaren.se

Här kan vi träna olika räknesätt.

Mentimeter

https://www.mentimeter.com/

Där gör vi undersökningar och får stapeldiagram när våra kompisar röstat

Mult

www.mult.se

Öva multiplikationstabellen

NE

http://www.ne.se/

Vår kommun har köpt in så vi kan ha ne.se på skolan och söka fakta. Det är bra för där kan man ändra så texten kan bli mer lättläst och kort. Vi använder sidan för att söka fakta om olika saker.

Nomp

http://nomp.se/

Bra matteövningar på olika nivåer. Det finns övningar för alla. Man kan köpa och då kan lärarna ge läxor.

NumberTwins

http://www.coolmath-games.com/0-number-twins/index.html

Vi använder flera olika mattelänkar men vi har en favorit som handlar om att dela upp tal i olika talpar. Om man spelar detta spelet en gång övar vi på talvännerna 52 gånger!

Paupnet

http://papunet.net/svenska/

Sidor där vi kan träna olika saker

Seterra

http://www.seterra.net/sv/

Världens roligaste spel om man gillar geografi. Man lär sig länder, städer, landkap, världsdelar.

Skapligt enkelt

http://www.skapligtenkelt.se/

Här kan du hitta roliga bilduppgifter, pyssel, lek och spel. 

Skolplus

http://skolplus.se/

Här finns massa olika övningar som man kan träna matte, svenska, engelska, geografi och mycket annat. Nackdelen är att det är en betalsida men vår skola har avtal så vi kan träna både i skolan och hemma.

SMHI

http://www.smhi.se/

SMHI använder vi när vi ska göra våran väderobservation då tittar vi hur länge solen är uppe i Vedum där vi bor och i Kiruna.

SO-rummet

http://www.so-rummet.se/

Alla SOämnen -bra information.

Svt play

www.svtplay.se

Vi kollar bla. på Lilla Aktuellt och Film på minuten. Det som är bra med lilla aktuellt är att vi på ett enkelt sätt får ta del av stora och viktigt nyheter som inträffat under veckan.

Sökis

http://xn--skis-5qa.se/

Det är en sökmotor som riktar sig till barn och ungdomar. När man söker där slipper man få konstiga hemsidor som handlar om t ex våld, droger, pornografi och rasism.

Trafikkalendern

http://www.trafikkalendern.se/

Här kan du få veta allt om trafik t.ex reflexer, en säker cykel och bra cykelhjälmar.

Unga fakta

http://www.ungafakta.se/

Där kan vi lära oss om olika saker som planeter och djur. Unga fakta är en sida med massa bra fakta, där kan man nästan hitta fakta till vilket ämne som helst. Det är lätt att förstå texterna. Här finns massa fakta, spel och pyssel som är intressant för oss.

UR Play

http://urplay.se/

På den här sidan kollar vi på "Plugga Bättre". I programet får man tips på hur man göra pluggandet lite enklare, till exempel att använda sig av mindmap.

Vattenskolan

http://www.svensktvatten.se/vattenskolan/

Vi är inne där och gör uppdrag. Man får veta vad som händer med vattnet och vad som har och spolats ner i toaletten. Vi har vatten som ett Grön Flagg-mål och därför använder vi den sidan mycket just nu.

Vår klassblogg

http://bloggen.ale.se/mariastranne/

Här får vi information om vad vi gör i skolan och läxor. Om man glömmer nått kan man kolla där. Sidan länkar till våra egna bloggar. Vi är med i webbstjärnan. Våra twittterkonton syns på bloggen.

Världskoll

http://varldskoll.se/

Man kan jämföra olika länder Man lär sig olika begrepp och hur det är i världen. Det är både religion, samhällskunskap och geografi.

Webbmagistern

http://www.webbmagistern.se/

Här kan man lära sig om alla ämnen. Man kan öva på att stava. Men om man stavar fel så säger den inte hur det ska bli rätt.

Wikipedia

www.wikipedia.se

Wikipedia använder vi till att hitta fakta och lära oss nya saker.

Wordle

http://www.wordle.net/

När vi har skrivit en svenskatext brukar vi få tillverka var sin wordle till oss själva. Då kan vi förutom att se en vacker tavla även se vilka ord vi använder oss mest utav.

Youtube

https://www.youtube.com/

Många roliga sånger, ramser och minifilmer som vi använder i svenskan och i engelskan. Ex : sjung med i engelskt ABC