Uppladdning pågår...

Måste man göra ett arbete för att få veckopeng eller månadspeng?

Frågan Besvarades av Presstationens klasser under januari-februari 2013.
Se alla kommentarer

Se alla miniparlament

Några kommentarer från dem som svarat ja

- Jag tycker att man ska hjälpa till. Jag tycker svagt ja för ibland hjälper jag till, men ibland hinner jag inte. Det känns meningslöst för en förälder att ge pengar till sitt barn som inte sköter sig alls. Man får mer tid med sina föräldrar om man hjälps åt. Jag hjälper till att hämta ved varje dag för att det är kul. Jag får en peng när jag behöver. När jag diskat får jag pengar. Om jag jobbar får jag lite mer i månadspeng! 
Klass 3 F Ransbergs skola

- Våra föräldrar får jobba för sina pengar, då borde vi också få det. Ju mer man gör desto mer pengar kan man få. Man måste hjälpa sina föräldrar. Man skall hjälpa till hemma. Man får bra kondition och glada föräldrar. Man skall göra sig förtjänt av pengarna. Man kan öva sig för att bli vuxen.
Klass 4M Fiskebäcksskolan

- Man kan hjälpas åt i familjen utan att få pengar för allt man gör, man gör det ju för sin egen och familjens skull att t.ex. hålla huset rent och snyggt.
Briggen 5 Andersbergsskolan

- Det är bra att barn får städa och hjälpa till hemma, så att de kan det när de flyttar hemifrån. Om föräldrarna bara får hålla på och städa hela tiden, så har de ju mindre tid till att hitta på roliga saker med sina barn.
Klass 4C Hedeskolan

Några kommentarer från dem som svarat nej

- Tycker inte att barn ska behöva jobba, utan ha tid till att leka istället.
Klass 4C Hedeskolan

- Det är verkligen olika åsikter i vår klass. Hälften tycker att man måste jobba för att få veckopeng. Den andra halvan tycker att det är en självklarhet att de ska ha veckopeng utan att behöva göra något för det.
Klass 4-5 Åsle skola

- Många tycker det är tråkigt att jobba så därför svarade en del starkt nej. De flesta måste göra något för att få veckopeng t.ex städa kattlådan, gå ut med soporna.
Klass 2-3 Västerlandaskolan

- Nej, det är viktigt att spara sin energi till rätt saker.
IUS Fritids Lönnen Oxledsskolan