Uppladdning pågår...

9: En tidningsläsare

« Tillbaka

Ta en bild på någon vuxen som läser en tidning i papper eller på internet och berätta något om personens tidningsvanor.
Vi har tagit bild på våra mattanter Madelen och Jessica. Jessica sitter till vänster och Madelen till höger. Dom läser VF som står för Värmlands Folkblad. Madelen läser tidningen bakifrån och Jessica läser tidningen elektroniskt. Jessica läser för det mesta hela tidningen och Madelen läser det som är spännande och lite till. Båda två läser tidningen både morgon och kväll varje dag.  
5f Vikstaskolan


Vi har intervjuat vår rektor Lotta Santos. Hon brukar läsa papperstidningar. Oftast läser hon NLT (Nya Lidköpings Tidningen)och på helgerna läser hon GP (Göteborgs Posten). Hon läser tidningen för att hon vill ha reda på lite vad som händer där hon bor och i närheten. Det hon läser mest i tidningen är Familjesidan, Varasidan och ibland Debattsidan och insändare. Hon läser också andra artiklar om de är intressanta. Kikar lite på Sporten
F Larvs skola


Pernilla har läst Bohusläningen i 20 år. Hon började gilla tidningen på högstadiet. Innan Pernilla läste den trodde hon att det fanns mest skvaller i tidningen. Nu läser Pernilla tidningen för att hon tycker det är avkopplande på morgonen. Det bästa hon vet är insändarna.
5 Unnerödsskolan 


Min mamma heter Susanne hon läser tidningen varje dag när hon äter frukost. Hon läser Arbetarbladet. Hon brukar läsa om vad som händer i Sandviken och säga vem som har namnsdag. Här läste hon om en fräck Stöldkupp mot Elgigaanten och tjuvarna sågade ett hål i väggen.
/Jonna Klass 2 Sätra skola 


Hej Kurre!
I denna uppgift har vi intervjuat Eva Hallin som arbetar i vår skolrestaurang.
Eva läser Katrineholms-Kuriren alla dagar utom på söndagar då den inte kommer. Evas favoritkategorier är: Ledare, insändare, aktuella nyheter om Katrineholm och Vingåker samt familjesidan. Eva har läst Kuriren i ungefär 40 år. Hon har varit intresserad av nyheter sedan 30-års ålder. Eva läser även tidningen på webben men då kollar hon oftast på Kurirens Webb-TV. Eva läser inte bara Katrineholms-Kuriren. Hon läser även: ETC, Vi, Ordfront, Jordens vänner samt Råd och Rön. Eva Hallin började läsa Katrineholms-Kuriren för att det är Katrineholms och Vingåkers egen ortstidning. Dock tycker Eva tidningen var bättre förr. Nu är det mycket mer "luftigt" samt mycket om mat och resor.
Munin Österåkersbygdens friskola 


Detta är Kjell. Han jobbar på vår skola som allt-i-allo. Han läser Ttela varje dag, papperstidningen, som är hans favorittidning. Han får tidningen i brevlådan varje morgon. Han läser allt, men hans favoritdel är sporten.

5A Lyrfågelskolan