Uppladdning pågår...
Kurres vänner - exempel

Kurres vänner

Tillbaka

Kurre är förtjust över att ha fått så många nya vännner.
Här visar han ett urval av alla förslag som klasserna har skickat in.

Kungen
Jag tycker Kurre ska vara vän med kungen för han är Sveriges kung. Han verkar snäll och hjälpsam. Han firade nyss sin 65-årsdag. Han är pappa till kronprinssesan Victoria. Då kan Kurre också gå på fina slott och fina middagar och det skulle väl vara riktigt häftigt att vara kungens vän.
Klass 5H2 Stenhammarskolan

Martin Strel
Vi vill att Kurre ska bli vän med Martin Strel för att han offrar sig så fört miljöns skull.
Han har simmat genom flera av världens floder. Allt för att få oss att se allvaret i miljöhoten.
Klass 5-6 Fågelås skola

Eric Saade
Vi tycker att Kurre ska skicka en vänförfrågan till Melodifestivalvinnaren Eric Saade.
För det första ska han åka till Tyskland och tävla och då behöver han Kurres stöd.
För det andra är det ju bra om Kurre får lite popularitet som Eric är bra på att sjunga om.
För det tredje kan Eric ge Kurre massor med bra musik och de kan spela ihop. Så skicka en vänförfrågan till Eric Saade.
Klass 4a Smulebergsskolan

Jan Björklund
Jan är utbildningsminister. Kurre kan framföra saker från oss till honom om hur vi tycker att det ska vara i skolan. Kurre har nog också egna bra förslag till Jan.
Klass 6 Bergs skola

Zlatan Ibrahimovic´
Zlatan spelar fotboll i det italienska laget Milan. Han bor just nu i Italien med sin familj.
Zlatans är en av Sveriges just nu bästa fotbollsspelare. Vi tycket att Kurre ska skicka en vänförfrågan till Zlatan för att han gör så bra reklam för oss svenskar. Zlatan kan också behöva ha Kurre som vän eftersom han har flyttat från Sverige och kanske inte har så
många vänner som han kan lita på. Kurre kan man alltid lita på, eller hur?
Klass 5A Munkedalsskolan

Anders Lövström
I onsdagens tidning fanns en artikel om brandflyg över Sörmland. Jag tycker att Anders
är bra som kurres kompis för att då slipper det bli så många skogsbränder som förut.
Och Anders har ju säkert en lång utbildning för att kunna göra det här. Och det är ju bra
för kurre för han bor ju i skogen.
Klass 5 Finningeskolan

Malin Hallgren
Malin verkar vara en riktig skogsmulle. Hon håller sig cool i alla lägen, till och med när hon för några år sedan då en "Älgens nässtyngsfluga" sprutade hennes öga fullt med larver. Hon plockade ut dem, med dotterns hjälp, med en örontops och sedan fick hon åka till akuten. Men hon var nog inte helt lugn, inte ens Malin kunde vara det. "Det var en
chockerande upplevelse!", säger hon och ryser .
Malin kommer nog bli en väldigt bra kompis till Kurre, de kan ju gå i skogen och plocka lingon tillsammans?! :)
Smaragden 3-5 Strängnäs Montessoriskola

Messi
Vi tror att Messi och Kurre kan bli vänner för att Messi kan lära Kurre spanska och Kurre kan lära Messi att klättra i träd. Messi och Kurre är smarta och korta. Båda har vackra fina bruna ögon. Kurre och Messi springer snabbt och båda brukar vara ute. Båda har ett E i namnet. Båda har små fötter. Båda har något med GP att göra.
Klass 3-4 Brännö skola

Kate Middleton
Kate heter egentligen Catherine hon gifte sig 29 april 2011 med prins William som en gång kommer bli Storbritanniens kung.
Hon är 29 år. Vi tror hon behöver en vän som Kurre. Man har nog inte så många riktiga vänner när man är prinsessa och hela tiden blir jagad av journalister och fotografer.
Klass 4 Utbynässkolan

Susanna Kallur
Susanna är en duktig friidrottstjej som tävlar i häckhoppning. Förra året var hon skadad så nu var hon sugen på att börja springa igen. Men hon blev skadad igen! Vi tycker att hon ska bli kompis med Kurre för hon är en sådan bra tjej. Kurre kan peppa henne nu när hon måste till läkaren igen. Det vore också bra för Kurre att vara vän med Susanna
för när hon blir frisk igen kan hon ju lära Kurre och alla hans vänner att träna friidrott!
Alla måste vara bra på att peppa kompisar!
Klass 2B Älvängenskolan

Barack Obama
Han är Amerikas första svarta president, och en förebild för alla svarta människor i USA.
Barack Obama har nyligen gått ut med nyheten om Bin Ladens död i direktsändning.
Men tyvärr så verkar det som det är lite fuffens bakom det hela. Men vi tycker att du ska bli kompis med Obama för att han är en stor förebild och för att han är den första svarta presidenten i den amerikanska historian.
Klass 6 Västra Berga skola

Kenneth Andersson
Vi tycker att Kurre ska bli vän med Kenneth Andersson som är med i sjöräddningen i Torekov. År 1990 började han som sjöräddare. Han fick sitt intresse från Hallands Väderö (en ö man åker båt till). Det var då som han insåg vad han ville jobba med Kurre och Kenneth träffas på följande sätt:
Kurre är och äter glass i Torekov och kollar på båtar. Då ramlar han i vattnet när han snubblar på en förtöjningslina. Då kommer självaste Kenneth Andersson och rädda honom i nöden.
- Det är bra att ha många vänner som kan hjälpa varandra, säger Kenneth.
- Ska jag bjuda dig på en glass? frågar Kurre. Som tack för hjälpen.
- Ja det skulle varit gott! Vill du åka med båten senare idag??
- Ja tack! Vi är väl vänner nu va? säger Kurre.
- Klart polaren!!
Klass 5-6 Backaskolan

Tiina Huovinen
Hej Kurre! Vi tror att Tiina Huovinen skulle bli en jättebra kompis till dig. Tiina är en positiv kvinna som jobbar på ett dagis, där det krävs att man ska vara glad precis som Tiina är och så även du Kurre. Tiina tycker om barn, precis som vi tror att du gör, Kurre.
Du och Tiina skulle säkert kunna prata ihop er om hur man kan förbättra saker så barn kan ha det lättare i världen. Tidningar skulle kunna vara så mycket lättare att förstå, för om tar bort alla svåra ord och svåra meningar så skulle kanske barn börja läsa tidningen. Tiina förstår ju barn så bra eftersom hon jobbar på ett dagis. Därför skulle Tiina Huovinen bli en bra kompis till dig.
Klass 5 Västra Karups skola

Jennifer Bixberg
Jennifer har tillsammans med sina klasskompisar Elin och Tanja har samlat på pantburkar och pengarna har de använt till att köpa leksaker till sjuka barn. Det här tror vi att Kurre tycker är en bra idé. Han kan ju få tips om hur han själv skulle kunna göra något liknande. Det här skulle kunna spridas till många av Kurres vänner. Tillsammans skulle vi kunna hjälpa många. Vi vet ju redan att Kurre är hjälpsam. Han och Jennifer
skulle kunna ha mycket gemensamt.
Klass 6A Vallåsskolan

 

Rose-Marie Juhlin
Rose-Marie säljer änglasmycken till minne av sitt barnbarn som gick bort i leukemi. Hon skänker pengarna till Barncancerfonden. Kurre skulle kunna hjälpa Rose-Marie att sälj änglasmycken för Kurre älskar också barn.
Klass 5A Enslövskolan

Trollkarlen Robin Abrahamsson
Jag tycker ni ska bli vän med Robin Abrahamsson. Han är en fingerfärdig trollkarl som gav konster inför barn, föräldrar och personal på avdelning 62 på sjukhuset igår vid lunch. Barnen på sjukhuset fick ihop 4 300 kr och de köpte många leksaker också så hyrde de Robin Abrahamsson. Han trollade så att en golfboll blev till en tomat, han fick många applåder. Men dom fick bara applådera lågt för det fanns fler barn som inte tål höga ljud. Det var många som skulle se trollkarlen Robin för de hade aldrig sett en trollerishow tidigare. Så det var en stor upplevelse för barnen, föräldrarna och personalen. Jag tycker ni ska bli vän med honom för att han är en skicklig trollkarl som gör djur och människor glada.
Fregatten 5 Andersbergsskolan

Lady Gaga

Kurre kan lära henne att klä sig ordentligt. Han får lyssna på bra musik och hon kan lära honom sjunga.
Klass 5-6 Transtrands friskola

Solveig Lundblad
Solveig Lundblad kan bli Kurres vän för att hon tar hand om barn och vill resa runt i världen för att hjälpa barn. Kåkstäderna i Kapstaden var målet när makarna Solveig och Lars Lundblad nyligen var i Sydafrika. De åkte dit med resväskorna fyllda med kilovis av
ihopsamlade barnkläder att ge bort.
Klass 6A Fredricelundsskolan

Agnehta Andersson
Agnehta Andersson har samlat ihop 10000 namn i protest mot att regeringen vill stänga så många vårdcentraler i Värmland och Dalarna. Hon åkte den här veckan till Stockholm och lämnade över protestlistan. Många människor är väldigt tacksamma för de vil slippa att åka bil eller åka med färdtjänst.
Vi tycker att Kurre ska bli vän med Agnehta för att hon har jobbat så hårt med att samla in namn.
Klass 4-5 Adolfsfors skola

Lisebergskaninen
Han gör barnen glada. Han kan ge gratisbiljetter till Kurre och Kurre kanske kan stanna extra länge på Liseberg.
Ekan F-1 Fulliggaren Malevik

Ko Mamma Mu
För att kon Mamma Mu är ett djur som Kurre i Pressstationen.Och om Kurre vill dricka får han mjölk från mamma mu. När Kurre och Mamma Mu ska äta får båda hö av bonden. När de ska sova sover de i ladan. Sen nästa dag kan de äta gräs i hagen.
Kurre får också en lurvig tröja av fårull. Han får också med sig en tigermatta och en stor fläskbit från grisen.
Klass 3 Lila Hedeskolan

Seriefiguren Hälge
Hälge är en seriefigur som är en älg. Han gör allt för att undvika att bli skjuten av jägaren. Han är ganska lugn av sig och även klurig när han på alla sätt försöker gömma sig eller lura jägaren.
Vi tycker att du ska bli vän med Hälge för han är också en tecknad figur precis som du.
Ni skulle kunna träffas i skogen och bli kompisar där. Vi tycker att du ska fråga runt i skogen där du bor om inte någon känner Hälge. Ni skulle kunna lära varandra många olika saker. Hälge skulle kunna lära dig om hur man tar det lugnt och undviker jägare och du kan lära Hälge lite mer om tidningar.
Klass 4A Sticksjö skola

Patrik Sjöberg
Han har precist släppt sina memoarer "Det du inte såg". Där berättar han om tränaren Viljos övergrepp.
Vi tycker att han är väldigt modig som berättar och han kan säkert ge Kurre tips om mod.
Klass 6:3 Mimerskolan

Viktor Muller
För att han har räddat Saab och gjort så att tusentals personer inte blir arbetslösa. Kurre vill nog ha en så mäktig vän, och så kan Viktor berätta hur det egentligen går för SAAB.
Klass 4-5 Mulltorps skola

Louise Kaluza
Varje år utses årets brobyggare i Trollhättans stad. Louise Kaluza prisas för sitt engagemang där medmänsklighet och människors lika värde strålar igenom. Vi skulle vilja att du Kurre och Louise blev vänner därför att Louise skulle kunna vara brobyggare från människovärlden till djurvärlden. Det är viktigt att alla djur liksom människor har det bra. Du Kurre skulle bli djurens brobyggare till mänskligheten och särskilt ta med dig tankarna och visa ditt engagemang för Louise om ALLA djurens lika värde.
Det är av stor vikt att ALLA husdjur och tamdjur sköts samt bemöts på rätt sätt av människorna. Djur i fångenskap som i djurparker och även vilda djur har rätt till ett värdigt liv.
Att barnen redan i skolan i de yngre åren lär sig att ta väl hand om djuren och visa respekt för djuren i naturen. Ni djur Kurre skiljer er betydligt mera åt än t.ex. vad vi människor gör. Kan vi genom din och Louise vänskap lära oss att tillsammans visa respekt mot varandra har vi kommit långt.
Vår fundering är också om ekorrarna själva eller tillsammans med andra djur i skogen har någon scoutkår som människorna har? Vi anmäler dig Kurre till kursen Värdebaserat ledarskap som Louise tidigare gått. Kursen hålls på Hunneberg i sommar dit vår kung Karl den XVI Gustav brukar åka på jakt. Här finns gått om djur som redan anmält sig till kursen. Är det rent av vår kung som är kursledare eller är han en av föredragshållarna under kursen?
Klass 3B Sjuntorpskolan

Zhang Xiugeng
Zhang Xiugeng är ordförande för Hawtai Motor Group. Han har räddat hela SAAB genom att han har bidragit med över 1,3 miljader svenska kronor. Och han har räddat många jobb. Hawtai är ett ledande bolag i kina inom miljödieselmotorer.
Om du skickar en vänförfrågan till honom så kanske Zhang kan ordna ett jobb åt dig när du har vuxit upp lite.
Klass 5b Mariedalskolan